DecernoGruppen blir en del av Addnode

Pressmeddelande 

Ett avtal har skrivits med Addnode om att överlåta samtliga DecernoGruppens aktier i dotterbolagen Decerno, Tekis (inkl. dotter-bolaget Arkiva), Mittbygge och Kartena.

Betalning utgörs av nyemitterade Addnode-aktier plus kontanter. DecernoGruppen är sedan tidigare näst största ägare i Addnode och kommer efter att affären är genomförd att bli Addnodes största aktieägare med cirka 26,1 procent av aktierna.

Huvudägaren Dick Hasselström kommer förmodligen att väljas in i Addnodes styrelse.

– Affären lägger en grund för ett fördjupat samarbete och ger möjlighet till ytterligare affärsutveckling som en del av Addnode. Tillsammans blir vi bl a Sveriges största leverantör av verksamhetskritiska stödsystem till offentlig sektor, säger Dick Hasselström.

Han fortsätter:
– Tillsammans får vi nu ännu större möjligheter att utveckla nya produkter och tjänster, till exempel inom geografiska informationssystem och ärendehanterings-system.

Transaktionen utgör en så kallad närstående-transaktion och kan genomföras under förutsättning av godkännande från extra bolagsstämma i Addnode. Affären planeras vara formellt genomförd den 30 november.

Efter affären kvarstår några mindre verksamheter i DecernoGruppen; Z-City och TDP Trafikdata. DecernoGruppen kommer då att byta namn för att undvika förväxlingar.

För mer information kontakta
Dick Hasselström, VD i DecernoGruppen AB.
Telefon: 0705-630 753
E-post:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Fakta om DecernoGruppen AB

DecernoGruppen

är en IT-koncern med Sverige som marknad. Pålitlighet och långsiktighet är nyckelbegrepp för oss. Våra lösningar förenklar och stöttar arbetet för våra kunder, både i rollen som medborgare och anställda.

DecernoGruppen är inriktad på tre verksamhets-områden: Konsulting, Produkter och Investerings-verksamhet. I konsultverksamheten ingår Decerno, Z-City och Kartena. Våra produktbolag är bl a Tekis, Arkiva, Mittbygge och TDP.

Exempel på kunder är Åklagarmyndigheten, Alfa Laval och Stockholms Läns Landsting. Dessutom är 270 av Sveriges 290 kommuner också kunder.

DecernoGruppen omsatte mer än 161 Mkr under 2009 och personalstyrkan är 94 anställda.

Se vidare www.decernogruppen.se

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor